Fransiza CASCO

In prezent, foarte multe asigurari CASCO ieftine sunt insotite de o fransiza a carei valoare se situeaza in jurul sumei de 100 Euro. Companiile de asigurari impun existenta unei fransize in scopul de a-l determina pe conducator sa fie mai responsabil, precum si pentru a reduce pretul asigurarii. Astfel, in urma incheierii unei asigurari CASCO cu fransiza, conducatorul auto este cel care va plati costurile daunelor suferite de autoturism in urma implicarii sale intr-un accident usor, daca acestea nu depasesc valoarea fransizei.

 

Ce este fransiza?

 

Fransiza reprezinta procentul din suma asigurata sau partea din costurile daunelor, care va fi suportata de catre asigurat. Astfel, din moment ce ati incheiat o asigurare CASCO cu fransiza, o parte dintre costurile daunelor provocate de diferite accidente, vor fi suportate de dumneavoastra, iar restul costurilor de compania de asigurari de la care ati cumparat polita CASCO.

 

Fransiza poate avea un pret fix (100 – 150 Euro) sau poate reprezenta un procent de 0,5 - 1% din suma asigurata de polita CASCO.

 

In cazul in care autoturismul asigurat a fost complet distrus, valoare fransizei poate ajunge si pana la 10% din suma asigurata. Acesti 10% nu vor fi achitati de compania de asigurari. Astfel, daca autoturismul este complet distrus iar valoarea asigurata este de 10.000 Euro, compania de asigurari va achita doar suma de 9.000 Euro.

 

Un beneficiu pentru asigurarea ce contine fransiza este faptul ca prima de asigurare este mai mica fata de o asigurare CASCO fara fransiza. Asiguratul plateste mai putin pentru polita CASCO, insa nu va primi despagubiri pentru o parte din suma daunelor, in functie de procentul fransizei care a fost stabilit in momentul incheierii asigurarii CASCO. Cu cat valoarea franzisei reprezinta un procent mai mare din suma asigurata, cu atat pretul politei de asigurare va fi mai mic.

 

Tipuri de fransiza

 

Pe piata asigurarilor CASCO exista doua tipuri de fransiza:

 

- Fransiza atinsa: Acest tip de fransiza face referire la o suma fixa pe care asiguratul trebuie sa o suporte in caz de accident. Astfel, daca fransiza este 100 de euro iar valoarea reparatiilor nu depaseste 100 de euro sau este egala cu aceasta suma, compania de asigurari nu va va oferi nici o despagubire. Insa, daca valoarea reparatiilor depaseste suma de 100 de euro, compania cu care ati incheiat asigurarea CASCO va va despagubi integral.

 

- Fransiza deductibila: In acest caz, este vorba despre suma de bani ce va fi achitata de asigurat, indiferent care este valoare daunelor existente. Astfel, din despagubirea oferita de catre firma de asigurari, se va scadea valoarea fransizei stabilita la semnarea contractului de asigurare CASCO.

 

Valoarea fransizei poate fi impusa de compania de asigurari sau poate fi negociata in momentul in care agentul de asigurari va va explica despre ce este vorba in contractul unei asigurari CASCO.

 

Companiile de asigurari apreciaza ca in viitorul apropiat nu va mai exista nici o asigurare CASCO fara fransiza. Unele companii de asigurari si-au stabilit deja o valoare fixa a fransizei, insa altele sunt pe cale de introduce fransiza, in mod obligatoriu, in contractul de asigurare.

 

De ce sa inchei o asigurare CASCO cu fransiza?

 

Asigurarea CASCO este extrem de necesara in conditiile in care, zilnic, se produc foarte multe accidente. Incheierea unei asigurari CASCO este un sprijin financiar de care beneficiati garantat, atunci cand sunteti implicat intr-un accident. Fie ca daunele sunt mai mari, fie ca sunt mai usoare, o asigurare CASCO va ajuta sa platiti din costurile de reparatie ale masinii. Asigurarea CASCO nu este obligatorie. Insa, in situatia nefericita a unui accident, ve trebui sa platiti singuri reparatiile masinii care, uneori, pot ajunge la sume exorbitante.

 

Noi va oferim posibilitatea de a incheia asigurari CASCO foarte convenabile. Pentru a obtine o asigurare CASCO nu trebuie decat sa introduceti datele autovehiculului in calculatorul nostru, sa comparati ofertele si sa alegeti o asigurare CASCO cu fransiza sau fara, in functie de ceea ce vi se potriveste cel mai bine.