Asigurare ieftina de locuinta

Fie ca vorbim despre una obligatorie sau una facultativa, o asigurare ieftina de locuinta este ceea ce ne-am dori cu totii. Cu atat mai bine daca aceasta acopera cat mai multe riscuri. Din fericire, compania noastra se poate lauda ca practica unul dintre cele mai mici preturi de pe piata si ca, prin acest fapt, poate oferi o asigurare ieftina de locuinta.

 

Ce inseamna o asigurare ieftina de locuinta?

 

O asigurare ieftina de locuinta inseamna servicii multe si de calitate, vandute la un pret mic. Din cauza obligativitatii legii in materie de asigurari de locuinta, putem observa un trend pe piata, prin care se acopera doar cateva dintre incidentele ce pot avea loc si care sunt cauzate de catre dezastrele naturale. Pretul unei astfel de asigurari de locuinta este cuprins intre aproximativ 10 si 20 de euro. Putem numi acest tip de polita o asigurare ieftina de locuinta?

 

Desigur, 10 sau 20 de euro nu este o suma foarte mare de bani insa, atunci cand ne uitam la serviciile acoperite de aceasta asigurare de locuinta, in special daca stam intr-o zona ferita de efectele provocate de catre dezastrele naturale, ajungem la concluzia ca pretul este unul mare, pentru prea putine beneficii. Dar daca, de exemplu, locuiesti intr-o zona rau famata si, pentru aceeasi suma de bani, primesti o polita ce despagubeste in caz de furt? Cu siguranta, putem numi cel din urma caz, o asigurare ieftina de locuinta.

 

Ce servicii ofera o asigurare ieftina de locuinta?

 

Din punctul de vedere mentionat mai sus, o asigurare ieftina de locuinta inseamna cat mai multe servicii, adecvate nevoilor noastre, oferite la un pret cat mai mic. De aceea, este necesar sa va informati foarte bine, pentru a vedea optiunile posibile si a stabili care sunt cele mai potrivite pentru dumneavoastra. In general, majoritatea proprietarilor de locuinte opteaza pentru urmatoarele incidente in urma carora sa primeasca despagubiri:

 

- cutremur, inundatii, alunecari de teren – acestea 3 acopera si partea obligatorie prin lege a asigurarii de locuinta;

- incendii, explozii, spargerea conductelor;

- fenomene naturale: trasnet, avalanse, greutatea zapezii sau a ghetii, alte fenomene atmosferice;

- izbirea unui autovehicul, furt, etc.

 

Ce servicii sa alegeti pentru a avea o asigurare ieftina de locuinta?

 

Asa cum s-a mentionat mai sus, o polita ieftina de asigurare locuinta poate fi obtinuta prin renuntarea la unele servicii de care nu aveti nevoie. De exemplu, exista o slaba sansa ca un autovehicul sa se izbeasca de peretii casei dumneavoastra, daca locuiti la etajul superior al unui bloc insa, acest lucru este necesar, daca aveti o cladire asezata la marginea unui drum principal.

 

Totusi, exista unele servicii pe care recomandam sa le alegeti, indiferent de situatie. Faptul ca puteti fi despagubit in aceste situatii este mult mai important decat sa obtineti o asigurare ieftina de locuinta. Printre aceste situatii, care pot aparea in toate cazurile se numara furtul, incendiul, explozia, spargerea conductelor, trasnetul sau alte fenomene atmosferice.

 

Cum se stabileste pretul pentru o asigurare ieftina de locuinta?

 

In urma compararii ofertelor, puteti stabili de care servicii aveti nevoie si de care nu. Posibilitatea de a fi maleabil este foarte importanta, deoarece acest lucru poate conduce la obtinerea unei polite de asigurare ieftina de locuinta.

 

Uneori, firmele de asigurari va pote oferi un bonus daca, pe langa asigurare locuinta optati si pentru alt tip de polite, precum RCA sau CASCO, sau daca doriti sa asigurati mai multe locatii.

 

In momentul in care un broker/agent de asigurari ofera o asigurare ieftina de locuinta, inseamna ca, pentru a-si multumi clientii si a-i fideliza, acesta renunta la o parte din propriul comision. De aceea, se poate obtine o asigurare ieftina de locuinta apeland la acei intermediari in asigurari ce doresc sa isi construiasca un portofoliu si sa isi mareasca baza de clienti. O asigurare ieftina de locuinta nu inseamna automat servicii mai slabe, ci ca respectiva firma de asigurari intelege nevoile clientilor sai si ca incearca sa le satisfaca.

 

De ce sa cumperi asigurare ieftina de locuinta de la noi?

 

Faptul ca legea obliga proprietarii sa isi asigure locuintele a condus la o avalansa de cereri de astfel de polite. Totusi, noi nu dorim sa profitam de faptul ca fiecare este obligat sa cumpere una si, din respectul fata de clientii nostri, dorim sa oferim o asigurare ieftina de locuinta.