Cum aleg o asigurare de locuinta

In dorinta de a ne proteja investitiile, fiecare dintre noi doreste sa isi aleaga cea mai buna asigurare de locuinta. Totusi, exista cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne hotaram sa facem acest pas, nu pentru a obtine doar cel mai mic pret, dar si pentru a putea beneficia de cele mai bune conditii posibile. Asadar, cum alegeti o asigurare de locuinta?

 

Pentru a obtine o asigurare ieftina de locuinta

 

Primul pas pe care trebuie sa il faceti pentru a obtine o asigurare ieftina de locuinta este sa folositi un calculator asigurare locuinta. Acesta va poate prezenta toate ofertele disponibile in acel moment la majoritatea firmelor de asigurari, va poate ajuta sa alegeti serviciile de care aveti nevoie, al caror pret cumulat sa conduca la obtinerea unui cost mai mic decat cel normal.

 

Renuntarea la unele servicii, in favoarea altora, care sa va foloseasca, intr-adevar, poate conduce, de asemeni, la un pret mult mai mic platit pentru o asigurare de locuinta. Exista obiecte ale unei asigurari de locuinta ce nu sunt aplicabile tuturor celor care au nevoie de o astfel de polita, astfel incat renuntarea la ele nu ar aduce nici un fel de prejudiciu sigurantei dumneavoastra.

 

Pentru a obtine o asigurare de locuinta de calitate

 

Prin calitate intelegem servicii optime din partea firmei cu care ati incheiat contractul de asigurare, disponibilitatea angajatilor sai si servicii optime, care sa se muleze perfect pe nevoile dumneavoastra. Respectul fata de client si pasiunea depusa in executarea serviciilor sunt, de asemeni, criterii la fel de importante pentru a putea afirma ca ati obtinut o asigurare de locuinta de calitate.

 

Folosirea unui calculator asigurare locuinta

 

 Un calculator al pretului pe care trebuie sa il platiti pentru o asigurare de locuinta este un instrument foarte bun pentru a face o alegere optima. Aplicatia tip calculator asigurare locuinta va ofera posibilitatea de a sti cu exactitate cati bani trebuie sa scoateti din buzunar dar si sa comparati ofertele diferitelor companii de asigurari. In acest fel, puteti cantari usor aceasta decizie si alege in cunostinta de cauza asupra tuturor aspectelor pietei.

 

Alegerea selectiva si cea completa a optiunilor

 

Exista doua tipuri de asigurare de locuinta facultativa. Prima dintre ele, numita si completa, reprezinta posibilitatea de a asigura cladirea locuintei, bunurile gazduite in interiorul acesteia, accidentele survenite membrilor familiei in urma unuia dintre incidentele asigurate si raspunderea civila a partilor terte, in cazul in care acestea sunt afectate de catre un eveniment asigurat.

 

Un bun exemplu pentru un eveniment in care o asigurare de locuinta completa este cea mai inteleapta decizie este cel al exploziilor. Astfel, in urma producerii acestei situatii, firma de asigurari va fi obligata sa va despagubeasca, pentru ranile provocate dumneavoastra si celorlalti membri ai familiei, precum si pentru daunele produse locuintei si bunurilor din aceasta, dar si pentru posibilele pagube produse vecinilor.

 

O firma de asigurari poate oferi, insa, si alegerea selectiva a acestor optiuni. Astfel, dumneavoastra puteti asigura doar cladirea sau doar bunurile dintre acestea. Desigur, exista si combinatii ale acestor optiuni, precum asigurarea locuintei si cea a membrilor, asigurarea bunurilor si a membrilor sau asigurarea cladirii si cea a tertelor parti. Puteti discuta despre aceste aspecte impreuna cu agentul de asigurari, ce va va lamuri asupra tuturor avantajelor si dezavantajelor.

 

Contractul de asigurare de locuinta

 

Atunci cand incheiati o asigurare de locuinta, va recomandam sa cititi cu atentie toate aspectele cuprinse in contractul de asigurare, pentru a vedea daca sunteti de acord sau nu cu toate clauzele. Unele companii de asigurari introduc, intre clauze, situatii prin care sunteti de acord ca ele sa nu plateasca unele evenimente si, de aceea, este important sa vedeti care sunt acestea inainte sa va dati acordul pentru o asigurare de locuinta.