De ce sa inchei o asigurare de locuinta

Motivele pentru care sa inchei o asigurare de locuinta sunt nenumarate si se bazeaza, in principal, pe nenumaratele evenimente care au loc in intreaga tara.

 

O asigurare de locuinta completa ofera despagubire atat pentru cladirea locuintei, dar ce este si mai important, si pentru membrii familiei, bunuri sau partile terte, precum vecinii. Astfel, proprietarul unei locuinte, ce detine o astfel de polita, nu trebuie sa isi faca nici o grija, daca are loc un eveniment neplacut ce are drept urmare pagube.

 

Ce spun statisticile despre riscurile acoperite de o asigurare de locuinta?

 

O asigurare de locuinta acopera urmatoarele evenimente: incendii, explozii, dezastre naturale, furt, izbirea unui autovehicul, incidente produse de catre fenomene naturale, spargerea tevilor. Astfel, avem urmatoarele statistici legate de acestea:

 

- numarul furturilor din locuinte a crescut considerabil fata de cel de anul trecut;

- un sfert dintre furturile din locuinte sunt urmare a neglijentei celor care locuiesc acolo;

- furturile din locuinte ocupa primul loc in topul celor mai comise furturi din Romania;

- media furturilor din Romania este de 19.000 infractiuni la 100.000 de locuitori;

 

- circa 10.000 de persoane isi pierd locuinta, anual, din cauza unor incendii;

- in ultimii 5 ani, peste 50.000 de locuinte neasigurate au ars;

- circa 69% dintre incendii sunt localizate in gospodarii;

- 1.170 de persoane, dintre care 973 adulti si 197 copii au decedat in urma incendiilor, in ultimii 5 ani;

- aproape 1.500 de persoane au fost ranite din cauza incendiilor, in ultimii 5 ani;

- s-au produs pagube materiale din cauza incendiilor, in ultimii 5 ani, in valoare de 1.547 miliarde lei;

- 71,7% cazuri de incendii sunt datorate accidentelor, 13% electricitatii si gazului, 4% fumatului, 1% au surse spontane si 2% cauze necunoscute;

 

- anual, sute de locuinte sunt inundate, ca urmare a umflarii apelor si a topirii zapezii;

- alte sute de locuinte sunt afectate de catre restul fenomenelor naturale, precum fulgerul sau greutatea zapezii;

- in fiecare an, intr-o locuinta, se defecteaza, in medie, o piesa a instalatiei de apa;

- casele afectate de izbirea unor autovehicule sunt cele situate in imediata apropiere a curbelor drumurilor pe care se circula intens, precum soselele europene.

 

De ce sa inchei asigurare locuinta?

 

Asadar, exista nenumarate motive, reale, pentru care sa ne facem o asigurare de locuinta. Desigur, toti credem ca noua „nu ni se va intampla asta” si ca, intotdeauna, suntem la adapost de aceste evenimente. Partea proasta este ca asa credeau si victimele acestor statistici.

 

In momentul in care casa si bunurile iti sunt afectate de catre un astfel de eveniment, situatia materiala proprie se schimba foarte mult. Munca de o viata poate fi pierduta in doar cateva ore. Lucrurile sunt mai grave daca in eveniment au existat victime si acestea necesita o operatie costisitoare sau, mai rau, daca au decedat. De aceea, poate ca nimic nu este mai folositor pentru propria siguranta si liniste, decat o asigurare de locuinta.

Desigur, putem spera la un alt tip de ajutor exterior, venit din partea statului, de exemplu, insa stim cu totii cam care sunt sansele ca acest lucru sa se intample.

 

Un alt motiv pentru care sa iti faci o asigurare de locuinta

 

Legea ii obliga pe toti proprietarii de locuinte sa se asigure impotriva dezastrelor naturale. Este o initiativa buna, dat fiind procentul mare de gospodarii afectate de catre dezghetarea zapezilor, primavara, de exemplu. Totusi, aceasta nu tine cont de faptul ca nu toti putem fi afectati de aceasta problema si ca, pentru o mare parte din populatie, o asigurare de locuinta obligatorie este nefolositoare.

 

Dar, daca tot trebuie sa platiti o suma de bani pentru a va conforma legii, de ce sa nu faceti o investitie cu adevarat inteligenta si sa va protejati impotriva unor riscuri reale, precum incendiul?

 

De ce sa incheiati o asigurare de locuinta prin Vivendis?

 

Cu ajutorul aplicatiei calculator asigurare locuinta puteti compara foarte multe variante de polite precum si preturile acestora. De aceea, daca veti cumpara de la noi o polita, veti avea certitudinea ca aceasta este, cu siguranta, o asigurare de locuinta ieftina si nu una vanduta la suprapret. Posibilitatea sa gasiti o asigurare de locuinta completa mai ieftina decat la noi este una foarte mica.