De ce sa inchei asigurare malpraxis

O asigurare malpraxis reprezinta, in general, despagubirea prejudiciilor care au fost cauzate de o anumita neglijenta in timpul serviciului, de catre acele persoane care presteza un serviciu specializat. Persoanele care pot primi o asemenea asigurare pot fi din urmatoarele domenii de specialitate: medici, farmacisti, avocati, brokeri, agenti de asigurare si altii.

 

De ce sa inchei o asigurare malpraxis

 

O asigurare malpraxis poate fi incheiata deoarece pagubele provocate de furnizorul unui serviciu specializat pot fi acoperite de acest tip de asigurare. Depinzand de pachetul dorit de catre persoana care doreste o asigurare malpraxis, pachetul complet poate cuprinde absolut toate cheltuielile in cazul unui prejudiciu. De exemplu, daca un doctor a gresit o operatie, iar pacientul il da in judecata, o asigurare malpraxis completa asigura cheltuielile judecatoresti, despagubirile morale dar si despagubiri in privinta altor operatii care trebuie facute, in functie de gravitate si de plafonul stabilit prin contractul de asigurare.

 

Chiar si celor mai buni dintre ni se poate intampla sa gresim, oricat de buni profesionisti am fi si oricat de atenti in practicarea meseriei noastre. Desi in astfel de meserii trebuie sa ai un maximum de atentie si multi dintre noi o fac, statisticile au dovedit ca in decursul intregii cariere fiecare din cei care sunt liberi profesionisti fac cel putin o greseala care sa afecteze o a 3-a persoana, cum ar fi clientul sau membrii familiei acestora. In acest caz, costurile implicate sunt, de obicei, peste limita posibilitatilor de plata ale celui care a comis neglijenta. Aici intervine polita de asigurare malpraxis, care vine in ajutorul asiguratului daca toti termenii din contract au fost respectati.

 

Asiguratul trebuie sa respecte conditiile firmei asiguratoare

 

In functie de pachetul ales de catre asigurat, acesta trebuie sa achite plata aferenta asiguratorului la timp, asa cum este specificat in contract. In caz contrar asiguratorul nu este obligat sa mai ofere temporar serviciile sale, fiind posibila chiar si rezilierea contractului. Un alt aspect important al contractului este ca asiguratul sa nu ia vreo decizie asupra platii catre persoana prejudiciata. Aceasta poate fi, totusi, indeplinita, daca asiguratorul isi da acordul in acest sens. In caz contrar, contractul poate fi, de asemenea, reziliat temporar sau, mai rau, permanent. Dauna efectuata de catre asigurat trebuie anuntata in aceeasi zi cand a fost produs evenimentul, daca acesta se incadreaza in lista celor asigurate.

 

Cand asiguratorul nu este raspunzator

 

Firma de asigurari nu este obligata sa asigure asiguratul daca acesta si-a prestat serviciile fara un contract incheiat cu clientul sau. De asemenea, daca asiguratul provoava daune intentionate, firma de asigurari nu este raspunzatoare, indiferent de gravitatea evenimentului. Daca are loc orice tip de razboi, orice actiune ordonata de guvern sau a altor autoritati publice, rebeliuni, confiscari, distrugere sau sechestrare, firma de asigurari nu este raspunzatoare si nu va putea asigura clientul.

 

De ce sa inchei asigurare malpraxis prin Vivendis

 

Va recomandam sa optati pentru incheierea unei asigurari malpraxis prin Vivendis deoarece echipa noastra va pune la dispozitie toate informatiile necesare pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza. Plecand de la faptul ca timpul este foarte important in activitatile specializate, am implementat un calculator care va va oferi numeroase variante de polite de asigurare malpraxis.

In Romania, personalul medical este obligat sa detina o asigurare malpraxis. Noi, echipa Vivendis, ne-am propus sa va ajutam sa asigurati riscul de producere a unori greseli in activitatea dumneavoastra. Cu noi totul este mai usor, deoarece suma prejudiciata poate fi una imposibil de platit pentru dumneavoastra. O alegere inteleapta ar fi sa incheiati o asigurare malpraxis online deoarece ati castiga timp, acest lucru putand fi facut in timp ce sunteti in pauza sau acasa, de pe telefonul, tableta sau calculatorul dumneavoastra. Toti pasii pentru cumpararea contractului de pe site sunt usori si rapizi.

 

Experienta si profesionalismul echipei noastre ar trebui sa va ajute in luarea deciziei de incheiere a unei polite de asigurare malpraxis, tipurile de pachete pentru asigurare malpraxis gasindu-se intr-o varietate larga.

 

Daca aveti intrebari sau doriti orice fel de informatie suplimentara, legata de o asigurare malpraxis, nu ezitati sa ne contactati.