Despre asigurarea de calatorie

Operatorii de turism, majoritatea dintre ei, recomanda detinerea unei polite de asigurare de calatorie inainte de a pleca in vacanta. O asigurare de calatorie va ajuta sa aveti o vacanta fara probleme si griji. Este indicat sa respectati sfatul operatorilor de turism si sa incheiati o asigurare de calatorie daca vreti sa aveti o vacanta pe cinste.

 

Ce este o asigurare de calatorie?

 

In cazul incheierii unei asigurari de calatorie, sunt cateva criterii de care trebuie sa tineti cont. Spre exemplu:

 

- perioada de timp acoperita de asigurare;

- bunurile ce sunt asigurate;

- avantajele unei asigurari de calatorie;

- ce acte sunt necesare.

 

De asemenea, trebuie sa aflati cat mai multe detalii despre asigurarea de calatorie pe care o incheiati. De regula, un pachet complex contine urmatoarele beneficii: asigurare medicala in caz de urgenta, asigurare in caz de pierdere a bagajelor, asigurare in caz de deteriorare a bagajelor si asigurare in caz de anulare a calatoriei.

 

Tot intr-o asigurare de calatorie mai poate intra si acoperirea riscului aparitiei unor costuri suplimentare. De exemplu, daca ati ratat prima zi de cazare, din cauza mijlocului de transport ce a intarziat, banii cheltuiti pe masa si camera va vor fi restituiti de compania de asigurari. De asemenea, o asigurare de calatorie poate include si acoperirea costurilor de inlocuire a documentelor de transport, personale sau carti de credit, in caz ca acestea se pierd.

 

Costurile pentru o polita de asigurare calatorie variaza in functie de varsta persoanei care incheie asigurarea, de destinatie si de durata calatoriei. Trebuie neaparat sa verificati corectitudinea cu care asiguratorul a notat datele dumneavoastra de indentitate. In mod necesar, numele, prenumele, numarul personal de telefon, adresa si numarul politei de asigurare, trebuie verificate inainte de a pleca in calatorie pentru a sti ca totul este in regula si ca nu vor aparea alte neintelegeri.

 

Daca va indreptati spre zone cu un factor mare de risc, este bine sa aveti foarte multe informatii despre locul in care calatoriti. Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe puteti gasi mai multe detalii despre cum trebuie sa procedati in situatiile de urgenta sau in caz de pericol. Tot acolo puteti gasi marcate zonele cu un factor de risc ridicat.

 

De ce ai nevoie de o asigurare de calatorie?

 

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a dus la posibilitatea turistului roman de a beneficia de asistenta medicala in caz ca i se intampla ceva in alte tari, fara a fi nevoie de cost din buzunarul propriu, daca acesta are propria asigurare de calatorie. Toate costurile ingrijirii acordate vor fi suportate de compania de asigurari. De asemenea, datorita oboselii, incantarii date de excursie sau a altor intamplari, va puteti pierde bagajele sau actele, caz in care o asigurare de calatorie va va ajuta sa rezolvati aceasta problema.

 

Cum comanzi asigurare calatorie

 

Polita de asigurare de calatorie se achizitioneaza foarte usor. Poate fi comandata online folosind un card bacar. Dupa ce ati achitat polita de asigurare, polita va fi livrata direct pe e-mailul personal. Este foarte important de stiut ca datele dumneavoastra raman confidentiale. Pentru a verifica valabilitatea politei de asigurare, trebuie sa sunati la numarul de contact al companiei de asigurare. O polita cu valabilitate inseamna ca este recunoscuta de compania de asigurari si ca este un document real care poate asigura obtinerea de despagubiri.

 

De ce sa cumperi o asigurare de calatorie de la Vivendis?

 

Vivendis se poate lauda ca vinde cele mai ieftine asigurari de calatorie, dar si unele mai complexe. Site-ul nostru va pune la dispozitie un calculator prin care sa puteti compara preturile politelor de asigurari de calatorie de la mai multe firme de asigurari si riscurile acoperite de fiecare in parte.