De ce sa inchei o asigurare de viata

Zi de zi viata ne este amenintata atat de riscuri mari cat si de riscuri mici. Aceste riscuri ne pot pune in pericol capacitatea de a munci sau chiar viata insasi.

 

Evenimentele nesigure din viata noastra pot duce la pierderea celor mai de pret bunuri, precum: sanatatea, capacitatea de munca, integritatea fizica si, de ce nu, chiar viata. O asigurare de viata este cea care satisface nevoia omului de a oferi protectie nelimitata celor din familie si de a le asigura un trai bun in caz de deces sau de accidente si boli care nu mai permit individului sa munceasca. Pe langa acest fapt, o asigurare de viata ofera anumite avantaje precum: pensie, investitii sau economisirea unor bani.

 

In conditiile in care inchei o asigurare de viata, toate riscurile care iti pun in pericol viata si situatia financiara pot fi preluate de compania de asigurari. In conditiile producerii unui eveniment nefericit, o asigurare de viata, dupa achitarea unei sume pe parcursul mai multor ani, il va despagubi pe cel care este asigurat. In caz de deces, existenta unei polite de asigurare de viata va despagubi beneficiarul asigurarii.

 

De regula, polita de asigurare este mai ieftina pentru tineri si este mai scumpa cu cat individul este mai in varsta. La incheierea unei asigurari de viata se tine cont si de sexul, varsta, starea de sanatate a celui asigurat. Toti acesti factori sunt luati in considerare deoarece cresc riscul pe care asiguratorul si-l asuma. De asemenea, la incheierea unei polite de asigurare de viata, se mai ia in considerare activitatea profesionala si activitatea din timpul liber. Costul necesar pentru o asigurare de viata creste si daca asiguratul desfasoara activitati cu risc mai mare de producere a unor accidente.

 

Cui ii este necesara o asigurare de viata?

 

Daca sunteti in situatia in care o persoana sau mai multe depind de dumneavoastra, atunci cu siguranta aveti nevoie de o asigurare de viata. Esista situatii in care intr-o familie exista un singur membru salariat ceea ce inseamna ca restul membrilor din familie depind, mai ales din punct de vedere financiar, de cel care aduce venitul. Este necesara incheirea unei polite de asigurare de viata pentru ca dumneavoastra sa fiti sigur ca oferiti protectia necesara celor din familia dumneavoastra, pentru toata viata.

 

Suportul financiar, in caz de deces sau de imposibilitatea de a mai lucra, va fi garantat de aceasta asigurare de viata. Dupa decesul dumneavoastra, banii vor fi primiti de beneficiarul direct. Acesti bani vor fi ca un venit asigurat chiar si dupa moartea asiguratului, si vor putea folositi in orice scop doresc cei din familie.

 

Cat costa o asigurare de viata?

 

O asigurare de viata nu este ceva temporar. De obicei, aceasta se incheie pe un termen lung. Asigurarea de viata nu este incheiata numai pentru a le oferi membrilor din familie un venit dupa decesul dumneavoastra si poate exista asigurare de viata si pentru vremea pensionarii, pentru educatia copiilor sau pentru casatoria acestora.

 

Costul necesar pentru o asigurare de viata este stabilit in functie de cati bani vreti sa primeasca beneficiarii in urma decesului sau a imposibilitatii de a mai obtine un venit. Primele de asigurare sunt platite lunar, semestrial sau anual. Cu toate acestea, este recomandat ca, mai intai, sa stabiliti cati bani se pot economisi, in fiecare luna, pentru a achita aceasta asigurare.