Despre asigurarile de viata

Necesitatea unei asigurari de viata apare atunci cand vreti sa va asigurati ca in caz de imposibilitatea de a mai munci sau de deces, membrii familiei vor beneficia de un ajutor financiar in continuare.

 

Diferiti factori pun in pericol sanatatea si viata omului. Atunci cand cel care aduce venitul in casa si care este sustinatorul financiar al intregii familii nu mai poate lucra, intreaga familie ramane fara nici un sprijin financiar. In acest sens, o asigurare de viata este modalitatea perfecta de a garanta un venit in caz ca se intampla ceva cu dumneavoastra. O asigurare de viata este o protectie financiara sigura de care va beneficia familia dumneavoastra atunci cand fie nu veti mai putea lucra fie veti fi decedat.

 

Asigurarea de viata este si o modalitate de economisire, pe o perioada lunga de timp, a banilor. In caz ca stalpul familiei nu mai poate aduce venit, o asigurare de viata va garanta mentinerea nivelului de trai al familiei.

 

Ce poate oferi o asigurare de viata?

 

O asigurare de viata poate oferi garantia unui venit stabil, pentru familia dumneavoastra, chiar si atunci cand nu veti mai fi in viata. In caz de deces, banii garantati de asigurarea de viata vor reveni beneficiarului sau beneficiarilor numiti in contract. Pe langa toate acestea, o asigurare de viata poate oferi:

  • economisirea banilor
  • venit suplimentar pentru familie
  • independenta financiara pentru membrii din familie
  • sprijin material, financiar
  • o viata linistita

De asemenea, o asigurare de viata poate reprezenta fondul necesar pentru educatia copiilor, pentru casatoria acestora sau pentru perioada in care va veti pensiona.

 

Cine are nevoie de o asigurare de viata?

 

O asigurare de viata este necesara atunci cand exista persoane care depind de dumneavoastra. Daca membrii familiei s-ar putea descurca foarte bine si fara venitul dumneavoastra atunci inseamna ca nu este neaparata nevoie de o asigurare de viata. Insa, daca acestia ar ramane cu datorii si nu ar putea suporta cheltuielile zilnice, atunci inseamna ca o asigurare de viata ar fi binevenita. Pentru a va da seama daca aveti nevoie de o asigurare de viata, analizati urmatoarele cazuri:

 

1. Sunteti implicati intr-o casnicie.

Foarte multe dintre familii beneficiaza atat de salariul sotului cat si de salariul sotiei. Daca unul dintre cei doi decedeaza sau este implicat intr-un accident care il opreste sa mai munceasca, atunci intreaga familie va avea de suferit. In prezent, este foarte greu sa acoperi toate cheltuielile si sa duci un trai decent numai cu un salariu. In acest caz, o asigurare de viata ar putea insemna o cea de-a doua sursa de venit si v-ar putea scoate din dificultatile financiare.

 

2. Va cresteti copiii singur/a.

Daca sunteti singurul sustinator financiar din familie, trebuie sa va ganditi ce s-ar intampla cu copiii dumneavoastra daca ati deceda sau ati fi implicat/a intr-un accident care v-ar opri de la efort fizic. In aceasta situatie, o asigurare de viata poate fi modalitatea prin care copiii vor fi in siguranta chiar si dupa moartea dumneavoastra.

 

3.Sunteti o persoana independenta.

Daca sunteti o persoana independenta nu aveti nevoie, in mod necesar, de o asigurare de viata. Insa, daca exista in familie anumiti membri care depind de dumneavoastra (bunicii, parintii) le va fi foarte greu, in cazul in care veti pati ceva. O asigurare de viata v-ar scapa de aceste griji si v-ar garanta un viitor frumos pentru toti cei dragi dumneavoastra.

 

Cum alegi o asigurare de viata buna?

 

Inainte de a alege o polita de asigurare de viata trebuie sa va interesati in amanuntit despre compania cu care veti lucra. Pentru a nu fi pacaliti, trebuie sa va asigurati ca agentia la care apelati este serioasa si ca va puteti baza pe ea o perioada mai lunga de timp. Dupa ce ati aflat toate formele de asigurare de viata, trebuie sa verificati costurile politei.

 

Se intampla ca firmele de asigurare mai mici sa ceara prime mai mici de asigurare si companiile mai mari si foarte cunoscute sa ceara prime mai crescute. In oferta companiilor de asigurari veti gasi, de cele mai multe ori, grafice si cifre care reprezinta analiza din viitor a contractului ce urmeaza a fi incheiat. De asemenea, trebuie sa fiti atenti la clauzele aditionale. Incercati sa alegeti clauzele care sunt potrivite necesitatilor dumneavoastra si renuntati la alte optiuni suplimentare, care nu va sunt necesare.